maanantai 17. lokakuuta 2011

PERHEENLISÄYSTÄ...

Olemme ylpeitä viimeisimmästä perheenlisäyksestä joka ilmaantui musta-valkoisena iloksemme viime viikonloppuna. Olimme hartaalla innolla seuranneet tilanteen kehittymistä takapihallamme ja sitten se suuri hetki koitti; 11 untuvikkoa, kotikanamme poikasta kuoriutui päivänvaloon lauantaina. Kaksi niistä on vaaleaa ja koput yhdeksän sysimustaa. Emo alkoi hermostua vuorokautta ennen kuoriutumista ja on edelleen äreenä jos poikasia lähestyy. Heti kuoriutumiosen jälkeen koko porukka lähti tutkimusmatkalle tontillemme. Illan suussa karavaani palasi pesälleen. Aloimme heti ruokkia niitä ja nyt koko konkkaronkka on jo asettunut taloksi. Mukava niitä on seurata!

Pihamiehemme Gospert ja Moses tekivät ison pihansiivousurakan. Tontti on turhan suuri ja niinpä päätimme aidata siitä osan. Käytössämme on riittävästi hiekalle kuokittua tilaa ja aidan takana, missä kasvaa ruohoa, on päivittäin mulli- ja pässilaumoja, joskun myös aaseja. Käyttöpiha pitää olla hiekalla käärmeiden ja skorpioonien vuoksi. Nytkin perältä löytyi kaunis keltakuvioinen käärme, jonka pojat hävittivät. Harmittaa kun en kerinnyt pelastamaan sen nahkaa, siitä olisi tullut upea koriste seinälle.

Ilmat täällä on juuri nyt sietämättömän kuumat. Alue on tasaista hiekka-ja ruohosavannia, jossa tuskin koskaan tuulee tähän aikaan vuodesta. Eilen oli koko päivän sähköt poikki ja ilmastointiin tottuneina olimme tosi kovilla. No, kovilla ja kovilla; eipä ollut entisajan läheteillä ilmastointeja lainkaan ja pärjäsivät hyvin - tässä kannattais paljoo valittaa, vapaaehtoisestihan tänne on tultu!

Mari on jälleen keikalla. Tällä kertaa Onyanyan seurakunnassa. Ensimmäinen viikko on koulutusta ja toinen viikko puskaevankeliointia yhdessä seurakunnan pastorin kanssa. Myös tänne Onandjokwen sairaalalle ollaan touhuamassa evankeliointikurssia. Maria pyydettiin sinne opettajaksi...Kiitos Herralle, ettei työ ja aika täällä ole mennyt hukkaan.

Palaamme Riitan kanssa kotimaahan marraskuun ekan viikon lopulla. Mari jää tänne vielä marraskuun loppuunn asti ja Anna-Maija saapuu joulukuulla pariksi kuukaudeksi hoitelemaan klinikan potilaita. Itse palaamme tänne helmikuun alkupuolella, Mari toivottavasti kohta perässä..!

Marras-tammikuun kiertelemme jälleen Suomen seurakunnissa. Tulkaa mukaan tapahtumiin. Kotisivujen "kalenteri" kertoo missä mennään. Uusia paikkakuntia tulee jatkuvasti lisää!

Afrikan Ristin jäsenmäärä kasvaa luonnollista tietä jatkuvasti. Emme ole erityisesti edes kampanjoineet uusien jäsenten hankkimiseksi, mutta koko ajan tulee uusia halukkaita. Jokainen, joka kokee lähetystyön tärkeäksi ja haluaa olla siinä mukana, on tervetullut. Opilliset kysymykset ovat "kiellettyjen" listalla, keskitymme oleellisimpaan eli sielujen pelastukseen lähetyskäskyn hengessä sekä kotimaassa että täällä Afrikassa. Emme kilpaile muiden lähetysjärjestöjen kanssa, emme, vaan olemme hyvinkin yhteistyöhakuisia. Tehtävät on moninaiset ja yhteistyö on voimaa!

Maaliskuussa järjestämme jo kolmasnnen OKUMONA-matkan Namibiaan. Vanha Ambomaan konkari, Raimo Holopainen on oppaana ja itse toimin autonkuljettajana sekä Riitan kanssa vuorotellen matkanjohtajana. Jokunen paikka on vielä vapaana. Matkan valmisteluissa tulee olemaan mukana Koonono-matkat/Stefan Erikson. Matka toteutetaan mahdollisimman pitkälle omatoimiperiaatteelle mm. ruokailujen suhteen, joten saamme hinnan kohtuulliseksi. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä timo.lappalainen@okumona.fi.

Kiitos Ystävät tuestanne. Tpoivottavasti tapaamme monia teistä vuodenvaihteessa. Laittakaa sanaa kiertämään toiminnastamme. Kotisivujen kautta tieto kulkee. Olkaa siunatus tilas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti