maanantai 11. lokakuuta 2010

UUSIA HAASTEITA

Maria ja Salom saivat todistuksesna! He valmistuivat 29. syyskuuta silmälasihiojiksi! Tilaisuus oli juhlava, Riitta teki voileipiä ja ostimme monta suklaakakkua...Puheita pidettiin; Julius Mtuleni, pastori Alpo ja sairaalan johtaja professori Amaambo minun lisäkseni. Tilaisuus oli minulle liikuttava. Oli vaikea puhua, kun tuppas itkettämään, kaikki tuntui niin uskomattomalta ja juhlalliselta.
Sain juuri äsken järkyttävän uutisen: aivan tässä lähistöllä oli tänäaamuna tulipalo. Savimajassa asuvan 2-lapsisen perheen vanhemmat olivat lähteneet aamulla töihin ja lukinneet pienet lapset majaan. Lapset olivat löytäneet tulitikut ja maja paloi. Toinen lapsista, 5-vuotias kuoli. Salom on parhaillaan viemässä suruviestiä äidille, joka työskentalee sairaalassa. Muistetaan heitä rukouksissa. Jatkuu myöhemmin. Menemme sairaalan papin kanssa surutaloon.
........
Tästä päivästä tuli ihan erilainen kuin aamulla luulin. Palasimme juuri surutalosta. Lapsi, joka menehtyi oli lukittu päiväksi peltihökkeliin ja naapurin poika viereiseen savimajaan kun ei ollut lastenhoitajaa. Jotenkin tämä 5-vuotias oli sytyttänyt tulen ja kaikki sisällä ollut palava, mm 2 vuodetta petivaatteineen paloivat. Pojan palanut ruumis oli vielä sänkyjen välissä kun menimme. Kun pojan ruumista siirrettiin poisvietäväksi yhdyimme kaikki, parikymmentä henkeä virteen ja saimme näin saatella pienen enkelin Taivasmatkalle. Vietimme vielä lyhyen hartauden ja lupasin omaisille, että välitän esirukouspyynnön Suomeen kaikkien niiden puolesta, joita tämä tapahtuma läheisesti koskee. Liittykää ystävät rukoukseen.

1 kommentti:

  1. Hei Timo ja Riitta!

    Löysin tämän teidän hienon bloginne kun etsiskelin Onandjokwe-aiheisia sivuja tammikuun harjoitteluamme silmälläpitäen.
    Onpa mukava lukea siellä asuvien kokemuksia!

    -Jukka J.

    VastaaPoista