keskiviikko 22. syyskuuta 2010

TEHTÄVÄ SUORITETTU - KOHTI UUSIA HAASTEITA

Kaksi ja puoli vuotta on kulunut siitä, kun Okumona-silmäklinikkamme optinen osasto siunattiin käyttöön. En tuolloin voinut arvata, kuinka paljon työtä se tuottaa. On ollut opetusohjelmien tekoa, opettamista, kotimaan jaksoilla lähetystapahtumia ja sitä ainaista varainhankintaa. Tämän työn varat me hankimme itse Riitan ja suomalaisten lähetyksen ystävien kanssa. Jumala on työtä siunannut ja paljon on saatu aikaan: silmäklinikka leikkaussaleineen! Kiitos teille ystävät, jotka olette olleet ja toivottavasti olette edelleenkin mukana.
Ensimmäinen vaihe on nyt suoritettu. Ensiviikon keskiviikkona, 29. syyskuuta hiojaoppilaani Maria ja Salom saavat todistukset! Heidän virallinen ammattinimi tulee olemaan OPTICAL TECHNICIAN, optinen teknikko - silmälasihioja. Järjestämme heille pienen seremonian sairaalan konfferenssihuoneessa. Silloin heidät myös siunataan tehtäväänsä. Minullekkin se tulee olemaan suuri hetki - olen saanut kouluttaa heidät, kaksi työtöntä nuorta uuteen ammattiin.
Nyt alkaa uusi vaihe työssäni. Aloitamme näöntarkastusopinnot. Ensin on hankittava tarvittavat varat automaattisen näöntarkastuslaitteen hankintaan. Tarvitsemme myös toisen linssihiomakoneen. Tiedän, että Taivaallisella Optikolla on nekin varat olemassa. Mielenkiintoista nähdä, mistä tuo puuttuva 10.000 Euroa putkahtaa.
Täällä Ambomaalla on juuri nyt aamuisin harvinaisen kylmää, ei juuri yli 10 asteen. Heti auringon noustessa lämpötila kyllä nousee nopeasti ja päivällä kyllä tarkenee ihan kiitettävästi.
Klinikalla on parhaillaan meneillään kaihileikkauskampanja. Piha on täynnä leikkausta odottavia potilaita. jospa saisimme tänne suomesta apua leikkausjonojen purkamiseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti