torstai 29. maaliskuuta 2012

LÄHETYS-VÖLKKARIN UUPUMUS

Täällä lähetyskentällä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Iloisia ja vähemmän iloisia asioita. Vähemmän iloisten asioiden joukkoon voidaan lukea meille niin tärkeän Lähetys-Volkkarin heikentynyt toimintakunto: viimeviikolla vaihdelaatikko alkoi temppuilla. Vaihtaminen tällä automaattilaatikolla alkoi takerrella ja niin siinä loppujen lopuksi kävi että auto hyytyi sairaalan pihalle. Kone käy ok mutta auto ei liiku. Salmisen Marko Ongwedivasta oli perheineen kyläilemässä meillä viikonlopun ja yritimme kaikkemme saada laatikkoa toimimaan - tuloksetta. Ei auttanut muuta kuin hinata autopoloinen Ongwedivaan odottamaan taloudellisesti parempia aikoja korjauksen aloittamiseksi ammattilaisvoimin.
Tämä auto-ongelma piti minulle pienen saarnan: itsekkin olen usein "automaattivaihteiston" varassa kulkeva. Asiat tuntuvat luonniustuvan itsekseen, hyvin tai huonosti. Vasta sitten kun meno jostain syystä pysähtyy, tajuaa, että olisikohan henkilökohtainen huolto jäänyt vähiin.
Sitten edellisen kirjoitelman olimme Engelassa miestenpäivillä. Mukana oli 16 ukkoa. Julius Mtuleni, Paulus Heita ja Absalom Hasheela pitivät Raamattuopetustunnit. Syntyi pitkiä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Raimo Holopainen, 40 vuotta Namibiassa lähetystyötä tehnyt konkari opetti aurinkouunin valmistuksen. Illalla istuimme nuotiolla, kuuntelimme tarinoita, laulelimme ja rukoilimme. Tapahtuma päättyi sunnuntaiaamun messuun ja ehtoolliseen. Tulemme jatkamaan näitä miestenpäiviä. Kuulin juuri että vastaavanlaisia päiviä on järjestetty aiemminkin. Eräs muistiinpanomerkintä vanhoissa papereissa kertoo että 70-luvun loppupuoliskolla on järjestetty kolmannet miestenpäivät. Hyvää työtä täällä on tehty ennenkin! Perinne jatkukoon nyt Afrikan Ristin / Okumonan voimin.
Huomenna alkaa sairaalan työpajassa aurinkouunikurssi. Sen pitää Raimo ja juuri koulutusjakson päättänyt paikallinen herra Eriksson, joka on saanut nimensä Birger tai Olle Erikssonin mukaan. Eriksson on ollut innokas oppimaan uuninteon salat. Silmäklinikan Salomin ja hänen vastuulleen tulee jäämään hankkeen jatko. Ainakin intoa pojilla riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti