torstai 8. maaliskuuta 2012

SARJATUOTANTOON...

Kerroin jo aikaisemmassa kirjoituksessa uusimmasta hankkeestamme täällä Ambomaalla: aurinkouunista. Helka ja Raimo ovat ahkeroineet nyt kuukauden tuotekehittelyn kimpussa ja tulosta syntyy: pääsemme jo ensiviikolla aloittamaan uunien sarjatuotannon! Otamme muutaman paikallisen ukon ensin oppilaiksi ja sitten, kun hallitsevat homman, uuninrakentajiksi. On mielenkiintoista nähdä, kuinka uunit alkavat mennä kaupaksi. Hinta pidetään mahdollisimman alhaisena jotta ihmisillä olisi varaa hankkia se itselleen. Uunien myynnistä saatava tuotto menee paikallisen kirkon työn tukemiseen ennalta määriteltyihin kohteisiin.
Helka ja Raimo ovat tehneet useamman mallikappaleen erilaisin ratkaisuin. Kaikki ne toimivat hyvin, vaikkakin täällä on nyt sadeaika eikä aurinkoa ole kaikin ajoin näkösällä. Silti puurot, potut ja lihat kypsyvät ilmaisella energialla taivasalla. Kunpa paikalliset ymmärtäisivät uunin edut: ei tarvi kantaa pitkien matkojen päästä risuja jokaista ateriaa varten.
Tämän hankkeen tärkeä osa on myös koulutus ja ruoanvalmistusohjeiden laadinta paikallisilla kielillä. Helka ja Raimo hallitsevat kielipuolen. Kylle tää on helppoa!
Viikon kuluttua, 17.-18. maaliskuuta pidämme Engelassa ensimmäiset miestenpäivät. Mukaan tulee puhujiksi paikallisia pappeja, kuten Julius Mtuleni, Absalom Hasheela, Eino Ekandjo ja Paulus Heita. Raimon kanssa olemme päällepäsmäreinä. Erityisesti odotan lauantain nuotio-iltaa. Afrikassa sanotaan että mies ilman tarinoita ei ole olemassa. Raimolta eivät tarinat lopu ja kiva on kuunnella muitakin ukkoja. Afrikan Risti kustantaa koko paletin. Jos joku haluaa osallistua päivien kustannuksiin, sen voi tehdä tilille FI2655212420019858 , viitenumero 39 (rahankeräyslupa löytyy kotisivuilta kohdasta "tiedotteet").
Riitan kestovaippahanke edistyy myöskin pikkuhiljaa. Uskomme että uuni ja kestovaipat ovat ne tuotteet, joilla saamme täällä hankittua tukea kirkolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti