sunnuntai 1. tammikuuta 2012

AURINKOENERGIAA

Joulu on ohi ja karppaus alkanut...vaivaiset 20 kiloa on tavoitteena jättää viimeistään Namibiaan Suomen kesään mennessä. Että sillai...


Nyt tulee tietokilpailukysymys: Kuka on ikiliikkujaksi rinnastettava Jumalan juoksupoika, joka vaimonsa innostamana jaksaa touhuta lähetyksen töissä vielä tukevasti eläkepäivilläänkin? Vastauksia on toki monia. On Sepot Löytty ja Kalliokoski, Olle Eriksson...naispuolisista voisi mainita Ulla Nenosen, Aune Haaviston, Lahja Lehtosen, Helka Honkasen ja monet muut, jotka ovat antaneet elämänsä Namibialle. Tämän kysymyksen tällä kertaa oikea vastaus kolahtaa kuitenkin Raimo Holopaiseen. Raimo on uskomattoman sitkeä sissi lähetyksen alalla. Kymmenien vuosien uurastus Ambomaalla ei ota loppuakseen eläkkeelläkään. Hyvänä sparraajana Raimolla on Helka-vaimo. Olemme tuhannen iloisia siitä että Helka ja Raimo ovat lähdössä Afrikan Ristin hommiin muutaman kuukauden keikalle Ambomaalle; Helkan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa yhdessä Riitan kanssa äitiyspakkauksia Onandjokwen sairaalan pienokaisille. Raimo tulee opettamaan ambomiehiä valmistamaan aurinkouuneja. Nämä hankkeet toteutetaan sekä sairaalan potilaiden työpajassa että puskassa. Ajatuksena on opettaa muutama ukko/alue valmistamaan uuneja "hukkamateriaaleista". Äitiyspakkaushanke sisältää mm. kestovaippojen valmistusta, potkupukuja , lämpimiä vaatteita (Suomesta lahjoitettuja) ym. Kestovaippojen kosteutta hylkivä materiaali joudutaan tuomaan Suomesta. Jos joku haluaa avustaa hankinnoissa, sen voi tehdä tilille 566006-273148 (viesti "äitiyspakkaus") Vastineeksi saa "Afrikkalaisen yllätyksen" (älä unohda yhteystietojasi).


Tapasin Raimon ensimmäisen kerran Oniipassa, Ambomaalla kolmisen vuotta sitten. Meistä tuli heti hyvät kaverit. Huumori ja rakkaus Namibiaan yhdistää. Olemme saaneet Riitan kanssa usein kyläillä Helkan ja Raimon luona Varkaudessa. Siellä on ollut useita Okumona-tilaisuuksia, joita Raimo on järjestänyt. Viikon kulutua olemme jälleen menossa heitä tapaamaan. Suunnittelemme tulevaa Ambomaan keikkaa ja muun ajan vain olemme ja hölötämme niitä näitä. Olemme kiitollisia että Jumala antoi heidät ystäviksemme. On sikaihanaa olla siellä, missä meitä rakastetaan, on helppo hengittää ja vaikka vain olla silloin, kun ei ole mitään sanottavaa. No, kun Raimo on paikalla, ei hiljaisia hetkiä juuri ole!


Ennen kuin palaamme Ambomaalta taas Suomen suvea ihailemaan, saamme kokea unohtumattomia kuukausua Namibiassa Helkan ja Raimon kanssa. Pari-kolme kuukautta kävelevän Ambomaan ja Botswanan tietokirjan (kokemukseen perustuvan) kanssa ei voi jättää meitä kylmiksi. Aiomme matkailla läpi Helkan ja Raimon historiaa Ambomaalla ja Botswanassa LähetysVolkkarillamme. Ymmärrän, jos joku ajattelee että " käyp katteeks". Nyt Jumala hellii Riittaa ja Timoa...ei ole ihan jokapäiväistä herkkua elää todeksi Ambomaan lähetyshistoriaa joidenkin Helka Honkasen ja Raimo Holopaisen kanssa. Lopultakin aurinko paistaa risukasaan oikeen ISOSTI!


Olemme saaneet Riitan kanssa levätä ihan oikeesti. Huomisaamuna matkaamme Vampulaan katsastamaan toukokuun suuren lähetystapahtuman puitteita, Tuulikin lentokenttää. Honkasen Sirpa, rakas sisaremme Herrassa on tämän suuren, lähetystoimijoita yhdistävän hankkeen promoottori.


Tammikuulla meillä ei ole hirveän paljon tapahtumia. Varmasti suurin tapahtuma on Huittisissa kuun lopulla lähetyspäivä, joka huipentuu Pekka Simojoen "Auta Namibiaa näkemään"-konserttiin. Eräs Marjatta Järvinen lausuu piisien välissä runoja...wau, kannattaa tulla kuulolle.

P.S. PÄIVÄKUMMUSSA PERINTEISET MIESTENPÄIVÄT 20.-22.01.-12. Nyt on korkea aika ilmoittautua! www.mission.fi/paivakumpu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti