sunnuntai 20. toukokuuta 2012

TAIVAS RAJANA

Tuulikki Vampulan lentokenttä Vampulassa keskiviikkoaamuna klo 9.00: Lukuisa joukko Huittislaisia lähetysaktiiveja kokoontuu Taivas Rajana-tapahtuman pystytystalkoisiin kauppaneuvos Leevi K. Laitisen yksityiselle lentokentälle. Urakka on iso: tarkoituksena on pystyttää lentokonehalliin SLUMMI, jonka hökkeleistä tulee eri lähetysjärjestöjen ja muidenkin lähetystyötä tekevien ja tukevien toimijoiden myyntipaikkoja lauantain tapahtumaan. Työä riittää lauantaiaamuun asti...Kun yleisö saapuu paikalle aamu-kymmeneltä on halli saanut uuden ilmeen: pahvi- ja muoviseinäisten hökkeleiden kyltaistä voi lukea mm. "KYLVÄJÄ" , "HUITTISTEN KIRJAKAUPPA" , "AFRIKAN RISTI" , "OLAVIN SAVUT" , "SLEY" , "HILKAN KIRPPIS" , "VAPAAKIRKKO" , "PIPLIA-SEURA" , "OKUMONA-KIRPPIS" , "HUITTISTEN HELLUNTAISEURAKUNTA" , "SANANSAATTAJAT" , "LA ROCA" , " INTIA AGAPE" "SPR" , "VOHVELIBAARI", "GRILLI" , "LÄHETYSKAHVIO" , "GOSPEL RIDERS" ,ym. Kristikansa oli ottanut kutsun vastaan. Haluttiin osoittaa maailmalle että yhteistyö kristillisten järjestöjen välillä on mahdollista kun tajutaan lähtökohta: "Menkää kaikkeen maailmaan..." Järjestäjäjät, Huittisten srk., Vampulan kappelisrk ja lähetysyhdistys Afrikan Risti ry eivät perineet osallistumismaksuakaan...yhteinen tehtävä oli tärkein.
Mukaan oli haluttu useita muitakin kristillisiä järjestöjä, ketään ei haluttu sulkea pois. Tila asetti kuitenkin omat rajoituksensa. Ensi vuonna meitä toivottavasti on monta lisää!
Päivän ohjelma oli monipuolinen. Lähetysjärjestöt esittelivät toimintaansa, trubaduuri Samuli Saarinen esiintyi useaan otteeseen päivän aikaan. Tikkakisa oteltiin kolmessa sarjassa. Gospel Riders, kristillinen moottoripyöräkerho päräytti paikalle kovaäänisine pyörineen kertomaan Jumalan suurista teoista. Pienkoneita, jokunen helikopteri ja muitakin omituisia laitteita nähtiin. Kansan Raamattuseuran evp. rovasti Jorma Kalajoki antoi taukotuvassa kahteen otteeseen Raamattuopetusta. Vanha ystävämme Marjatta Järvinen Paimiosta lausui runoja Runokahviossa. Piplia-sauran kaksi intialaista Raamatunkääntäjää kertoivat mielenkiintoisesti työstään hindujen keskellä. Africa-Fashion muotinäytös sai yleisön ulvomaan ja taputtamaan juuri ennen forssalaisen Candela-kuoron esityksiä. Jumala oli selvästi puikoissa!
Neljältä alkoi varsinainen yleisöryntäys kun oma ripari"pikkuiseni" Pekka Simojoki aloitti "Auta Namibiaa näkemään" -konsertin. Tupa oli tupaten täynnä! Pekka on jo usean vuoden ajan ollut mukana kantavana voimana Ambomaan työssämme. Hänen kanssaan olemme kiertäneet ja tulemme varmaan edelleen kiertämään Suomea kerätessämme varoja Afrikan Ristin Ambomaan Okumona-silmäklinikalle Onandjokwen sairaalassa. Kiitos Pekka...näin jo Päiväkummun riparilla että sinussa on ainesta..!
Kauppaneuvos Leevi Laitinen on muuten siunattu mies. Hän on käynyt kovan koulun elämässään mutta nyt hän antaa auliisti apuaan esim. tällaisten tapahtumien järjestelyihin antamalla kokonaisen lentokentän käyttöömme. Voin vakuuttaa että kyseessä ei ole mikä tahansa korpikenttä. Kaikki on otettu siellä huomioon. Esim. Riitta ja minä yövyimme "saunamökissä" tekolammen rannalla. Varustelutasosta kertoo jotain se että pesuhuoneessa oli mm. iso laatikollinen pesusieniä ja litrakaupalla shampoita ja muita pesulitkuja ohikulkijoiden, kentällä yöpyvien lentoharrastajien tai muuten vaan taivaallisia havittelevien kulkijoiden käyttöön. Veljemme Leevi on antanut sydämensä Jumalalle ja ystävilleen!
Kiitos vielä kerran mukana olleille. Tulemme edelleen kehittämään tapahtumaa tulevien vuosien varalle saamamme palautteen mukaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti