tiistai 6. syyskuuta 2011

HUH HELLETTÄ !

Kesä meni menojaan ja palasimme Afrikkaan elokuun viimeisen päivän lennolla. Leena ja Mari lensivät Saksaan ja sieltä matka jatkuu tänne Namibiaan 7. päivä syyskuuta. Kesä on tulossa ja täksi päiväksi luvassa 36 astetta hellettä!

Evankeliointikurssi alkaa 12. päivä. Se on saanut uusia muotoja...niistä myöhemmin.

Riitalla alkoi heti täys rytinä työssä: olemme avaamassa kirkolle pientä myymälää ompelimon yhteyteen ja se työllistää Riittaa ja ompelijoita. Suomessa ollessamme olivat tytöt ahkeroineet, samoin sairaalan työpajalaiset. Myytäviä tuotteita on jo kosolti valmiina. Paljon riipuksia; paperihelmiä ja puuristejä, patalappuja, koreja, laukkuja, toalettipusseja. Kortteja ja maalauksia on tilauksessa. Vaatemallisto valmistuu parin viikon sisällä juuri sairaalan 100-vuotisjuhlien alla. Myymälästä tulee sisätiloihon rakennettu ambo-talo: 2 ruohokattoista majaa ja seinät peitetään puunrungoilla. Koko alue tulee näyttämään oikealta ambo-kylältä! Olemme innoissamme ja uskomme että tämäkin hanke edistää Namibian kirkon työtä. Afrikan Risti kustantaa rakennustyöt ja perusvaraston, kaikki tuotto jää lyhentämättömänä kirkolle.

Näyttäisi että saamme lopultakin hankituksi auton Ambomaan työllemme. Olemme saaneet lahjoituksia ystäviltä ja puuttuvan osuuden otamme Sastamalan talomme myynnistä jääneistä Euroista. Jumala hoiti tämänkin homman mallikkaasti. Kiitos teille Ystävät. Tämä työ on yhteinen savottamme. Rukous ja taloudellinenkin tuki on tullut tarpeeseen! Olemme aikeissa ostaa suomalaisen Markon aikoinaan Suomesta Ambomaalle tuoman entisen Postin Volkkarin, sellasen 9:n hengen pikkubussin, edelleen Postinkeltaisen. Sillä voimme ajeluttaa myös vieraitamme. Auto on teknisesti erinomaisessa kunnossa. Tervetuloa Ambomaalle!

Oma aikani kuluu paljolti suunnitelmien teossa. Liikkumiseni on kovin vaivalloista hermosärkyjen vuoksi. Katsotaan, mitä Herra on tulevaisuudessa kohdalleni varannut.

Kiitos vielä, ystävät, että olette olemassa. Muistetaan että lähetyskäskyn toteuttaminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Aina silloin tällöin törmäämme kuppikuntien välisiin erimielisyyksiin. Kyllä mielestämme lähetystyötä tukevia juttuja pitäisi voida toteuttaa yhteiskristillisesti ilman ainaisia oppierimielisyyksiä. Onneksi Suomessa on valtava määrä näin ajattelevia seurakuntia! Kiitämme yhteistyöstä. Taivaskin kiittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti