keskiviikko 28. syyskuuta 2011

AFRICA BASAARI

Engelan evankeliointikoulutus on pidetty. Mari kirjoittaa Windhoekista palattuaan kokemuksistaan tässä blogissa.

Olemme ahkeroineet Oniipan Africa-Basaarin (Elcin Shop) kimpussa. Saimme sen valmiiksi ja avattua juuri ennen Onandjokwen sairaalan 100-vuotisjuhlia. Rakensimme ompelimon yhteyteen ambo-talon sisätiloihin! Kaksi ruohokattoista majaa ja graalit antavat aidon tuntuisen vaikutelman. Majat ovat täynnä myytäviä tuotteita; laukkuja, patalappuja, toaletlaukkuja, kortteja, kaitaliinoja ja ties mitä. Myös vaatemallisto on esillä omassa rekissään.

Myymälän pystyttäminen oli lopulta kova homma vaikka apunamme olikin useita mustia ystäviä. Nyt se on valmis ja toivottavasti myös paikalliset ihmiset löytävät sen. Myymälän koko tuotto menee suoraan kirkon kassaan. Afrikan Risti kustansi remontin ja mittavan alkuvaraston. Suomalaisia juhlavieraita kävi sankion joukoin ostoksilla. Kiitos teille tuesta!

Olemme saaneet syvästä väsymyksestä huolimatta olla mukana Jumalan uusissa suunnitelmissa. Engelan kurssi poiki hyvät suhteet srk-opiston väkeen ja niinpä siellä vietetään ensi vuonna huhtikuussa ensimmäisen MIESTENPÄIVÄT! Raimo Holopainen, joka on täällä silloin keikalla Helkansa kanssa, lupautui yhdeksi vetäjistä. Raimohan on oppaana myös OKUMONA-matkalla, joka suuntaa kohti Namibiaa noin 10. päivän maaliskuuta tietämillä. Muutama paikka lienee vielä vapaana.

Marin työ täällä on kantanut hedelmää ja uusia haasteita myös hänelle heitellään koko ajan. Emme me itse ole olleet häntä tänne houkuttelemassa, kyllä Jumalalla on ollut selkeä suunnitelma Marin ja Namibian varalle jo vuosia. Nyt sillä saralla menee kovaa! Rukoillaan edelleen Jumalan johdatusta Marin elämään ja tulevaisuuteen.

Olemme Riitan kanssa rättipoikki väsymyksestä. Rukoilkaa että Herra antaisi voimia ja että Hän helpottaisi kovia hermosärkyjäni jaloissa. Ei minusta ole enää vähänkään fyysisen työn tekijäksi mutta Jumala on osoittanut minulle uusia haasteita. Saan käyttää luovuuttani ja ideointikykyäni Hänen kunniakseen vaikka liikkuminen on usein vaikeaa.

Ensi viikonloppuna pakkaamme Ambo-Volkkarin ja suuntaamme Riitan kanssa villieläinten pariin Etoshalle katselemaan leijonia, sarvikuonoja, seeproja, kirahveja ja ties mitä Afrikan ihmeitä. Volkkari muuttuu viikonlopun ajaksi kodiksemme: sinne laitetaan makuutilat ja sisustetaan muutenkin lomakodiksi. Elämä on ihanaa!

1 kommentti:

  1. Uutena lukijana ilolla seuraan matkaanne siellä yhdessä talon miehen kanssa.Ainilassa tavataan! j.H.s

    VastaaPoista