tiistai 15. helmikuuta 2011

APOSTOLIN KYYTIÄ...

Pari viikkoa on vierähtänyt tämänkertaista Ambomaan jaksoamme. Sadekausi on pahimmillaan; esim. eilisiltana oli mielettömin ukkosmyrsky missä olen koskaan ollut. Salamat valaisivat koko taivaan kannen puolen tunnin ajan ja vettä tuli enemmän kuin taivaalta mahtuu. Pihamiehemme Augustuksen kotona oli ainakin yksi savimaja hajonnut, me onneksi säästyimme tuhoilta.
Eilen olimme Engelassa neuvottelemassa Leena ja Kalevi Lehtisen evankelioimiskurssiin liittyvistä asioista. Hehän tulevat tänne Afrikan Ristin lähetteinä heinäkuun puolivälissä. Asiat alkavat olla kokolailla jo järjestyksessä. Rukoillaan Lehtisille terveyttä ja voimia vetää kurssi, jolle osallistuu 80 ELCIN:in pappia.
Hankkeellamme, Okumona Ambomaalla on yksi suuri puute: meillä ei ole autoa täällä Ambomaalla. Saamme kyllä vuokrata kirkolta vanhaa Toyota Venturea, mutta useimmiten, kun sitä tarvisimme se on joko ajossa tai rikki. Nyt käytämme paljon taksia ja aamuisin pääsen klinikalle Lehtisen Jarmon ja Elisen kyydissä. Käveleminen ja myöskin muu liikkuminen on edelleen vaikeaa: pari vuotta sitten saamani hermovauriot jaloissa pitävät minua nöyränä. Maria ja Salom ovat onneksi jo täysammattilaisia, joten itse olen paljolti suunnittelu- ja kirjoitushommissa sekä neuvonantajana. Kaikki fyysinen työ on mahdotonta kipujen vuoksi. Omankin liikkumiseni vuoksi auto olisi välttämätön.Voi olla, että joku haluaisi tulla mukaan autonhankintatalkoisiin...Se on mahdollista esim. ostamalla "OKUMONA-TAULU", bushmann-aiheinen Swakopmundin slummissa maalattu taulu. Osallistua voi maksamalla haluamansa hinnan tilille Afrikan Risti ry, 566006-273155. Viestiksi "OKUMONALLE AUTO" ja omat yhteystiedot. Taulut postitetaan toukokuun puolivälissä kun palaamme kesäksi kotimaan jaksolle. Tuolloin mukanamme ovat klinikalta Maria ja Salom. He ovat Suomessa kesäkuun loppuun asti ja kiertelemme heidän kanssaan seurakunnissa mm. ripareilla pitämässä lähetystunteja. He ovat mukana myös Huittisissa seurakunnan juhannusjuhlilla.
Riitta on aloittelemassa sairaalassa pitkäaikaispotilaiden aktiviteetti-hanketta. Aloite tuli sairaalalta ja Riitta innostui asiasta. Potilailla teetetään erilaisia käsitöitä, joita sitten ostamme heiltä ja tuomme Suomeen Africa-Basaariin myyntiin. Uuden kesämalliston suunnittelu ja valmistuskin on päässyt alkuun ompelimolla. Riitalla on silmää ja taitoa luoda uutta mallistoa! Olen ylpeä hänestä!
Presidentti Tarja Halonen tulee vierailulle Namibiaan ensi viikolla. Hän tulee tutustumaan myös Onandjokwen sairaalaan. Hänellä on kiireinen aikataulu; sairaalalle liikeneen vain 45 min. Olemme Lehtisten kanssa "valtuuskunnassa", joka tapaa Halosen.
Halonen näkee täällä sairaalalla vain osan koko siitä suuresta haasteesta, joka on parhaillaan menossa olevalla remonttiprojektilla. Täällä on paljon työtä monilla sektoreilla. Olemme iloisia, että omalta osaltamme voimme olla mukana tässä kehitysyhteistyössä lähetystehtävämme ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti