maanantai 3. tammikuuta 2011

EESPÄIN RIEMUMIELIN

Vuosi vaihtui. On jännittävää astua uuden vuoden puolelle. Mitähän Taivaan Herra on osallemme suunnitellut tämän alkavan vuoden osalle.
Vietimme jouluaaton kotona Sastamalassa Riitan kanssa kahdestaan ja joulupäivänä menimme tapaamaan vanhempia Halliin. Äitihän on Jämsän sairaalan vuodeosastolla seuranaan Alzhaimerin tauti - kävimme tervehtimässä häntäkin. Äiti odottaa pääsyä Taivaan kotiin. Kaikki on valmiina, Herra yksin tietää muuttoajankohdan.
Uuttevuotta otimme vastaan Salla-tyttären perheen luona Helsingissä ja uudenvuoden päivänä olimme Vivamossa Kalevi Lehtisen 75-vuotis synttäreillä. Tapasimme siellä paljon vanhoja tuttuja.
Alkava vuosi on meille Afrikan Ristissä monella tavalla UUSI vuosi. Toimintamme saa uusia muotoja. Suurin haaste on varmaankin Ambomaalla järjestettävä evankelioimiskurssi, jota lähtee pitämään Lehtisen Kalevi. Afrikan Risti on saanut uuden lähettipariskunnan! Heinäkuun puolivälissä pidettäväksi suunniteltu kurssi on tarkoitettu Namibian ev.lut.kirkon papeille ja Afrikan Risti on kutsuttu järjestämään käytännön asiat. Otimme haasteen nöyrinä vastaan. Suunnitelmat etenevät pikkuhiljaa. Paikaksi on varmistumassa Engelan lähetysasema. Olemme silloin Riitan kanssa kotimaassa, mutta kurssin ajaksi palaamme Ambomaalle assisteeraamaan käytännön asioissa. Myös Kalevin vaimo Leena on mukana. Pyydämme ystävien esirukousta hankkeen puolesta.
Tammikuun loppuosa on kiinteää yhteistyötä Lehtisten kanssa kotimaassa. Ennen kuin palaamme heti Päiväkummun miestenpäivien jälkeen helmikuun alussa Ambomaalle, kierrämme muutamissa seurakunnissa Leenan ja Kalevin kanssa Sanan ja lähetyksen merkeissä. Sastamalassa mukanamme on myös VIESTIVELJET. Ylöjärvellä ja Lahdessa on myös tapahtumat samana viikonloppuna. Kiitämme Herraa yhteydestä Leenaan ja Kaleviin. Siunaamme heitä ja pyydämme voimia työhön!
Alatalkkarin Anna-Maija palasi Ambomaalta juuri ennen uutta vuotta. Hän oli silmäklinikalla jokavuotisella keikalla hoitamassa heikkonäköisiä potilaita. Miehensä Perttikin matkusti sinne jouluksi. He viettivät jo toista joulua Ambomaalla. Meillä ei ole kokemusta vielä ensimmäisestäkään...käyp melkeen katteeks. No, eiköhän se meidänkin vuoro tule aikanaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti