tiistai 12. heinäkuuta 2011

PÖNTTÖ SEKAISIN...

Usein pitkän putken jälkeen on pönttö sekaisin...niin meilläkin nyt Riitan kanssa. Meidän putki alkoi muinoin toukokuunn alussa, kun Maria ja Salom tulivat kanssamme Suomeen. Viime viikon keskiviikkona he palasivat Namibiaan. Kahden kuukauden aikana pidimme heidän kanssaan 27 lähetystilaisuutta ympäri Suomea. Ajokilometrejä tuli tuhansia. Nyt on voimat loppu ja aiomme levätä heinäkuun. Siinä se pönttö selkiää ja pääsemme jatkamaan työtä uusin innoin. Aiemmissa kirjoituksissa kerroinkin jo alkupäivistä aina juhannuksen odotteluun saakka. Juhannuksena olimme Huittisten seurakunnan ja Vampulan kappeliseurakunnan aattoillan juhlassa Saunakosken lavalla. Laulelua, jutustelua Jumalasta ja lähetyksestä, basaaria, arpajaisia buffettia ym. mukavaa. Seurakunnan lähetyssihteerin Sirpa Honkasen kanssa olimme ideoineet illanvieton. Saimme jälleen kokea uskovien yhteyttä ja toivottavasti viestittää sitä paikalla olevillekkin!

Juhannuksen jälkeen Lauttakyläm lähetyspiirin ja Äetsän riparin jälkeen Kuorevedelle ja Jämsään. Reino-pappi Tikkinen, vanha kaverini jo muinaisilta ajoilta oli kanssamme samoin kuin Eve Virtanen ja Vainion Mari. Saimme osallistua myös SWASIFEST:iin, nuorten musiikkifestareille, missä myös Maria ja Salom esiintyivät. Jämsän seudulla tehdään todella hyvää tavoittavaa nuorisotyötä! Jumalan Sana ja iloinen musiikki osataan yhdistää nuoriin uppoavalla tavalla. Swasifestin jälkeen tulikin jo aika kipata Maria ja Salom kentälle ja he lensivät omin nokkineen takaisin Namibiaan.

Meidän matkamme jatkui. Ajelimme Lohjalle Leena ja Kalevi Lehtisen luo suunnittelemaan tulevaa Namibian evankeliointihanketta, jonka ajankohta siirrettiin syyskuulle. Tuolloin Namibiaan lähtee myös teologimme Mari Mutanen. Hän osallistuu evankeliointikurssin opetukseen ja jää sen jälkeen Namibiaan muutamaksi kuukaudeksi aloittelemaan kanssamme puskalähetystä ja avustamaan ompelimon yhteyteen avattavan myymälän järjestelyissä. Myymälä tulee tukemaan kirkon toimintaa Afrikan Ristin avustuksella.

Saimme olla mukana myös Sauvossa Ellin päivän seuroissa. Ystävämme Elli Nurmi on jo 25 vuoden ajan järjestänyt Ellin päivän seurat lähetystyön hyväksi. Hän pyysi meitä mukaan ja kolehtituotto lahjoitettiin Namibian evankelioimishankkeeseen. Leena Ja Kalevikin olivat mukana.

Evankeliointihanke ja puskalähetys yhdistettynä silmätarkastuksiin puskaklinikoilla on uusi haasteemme. Ongelmana on se ettei Okumonalla ole autoa Ambomaalla. Mikäli joku haluaa osallistua kulkupelin hankintaan, se on mahdollista tilaamalla esim Africa-Basaarin tuotteita. Soittakaa Riitalle, 050 3364557 niin kuulette mitä on tarjolla!

Lähetysmatkat jatkuvat elokuulla. Silloin palaamme Ylistenrantaan, missä on lähetysväen virike- ja virkistysviikonloppu. Kuun lopulla, 25.-27. päivinä olemme kierroksella Pekka Simojoen kanssa "Auta Namibiaa näkemään"-konsertti- ja lähetyspäiväteemoilla Salossa, Paimiossa ja Laitilassa. Konserttien tuotolla tuetaan Afrikan Ristin työtä.

Onandjokwen sairaalan silmäklinikan hanke on siirtymässä sairaalan omistukseen. 3-vuotinen projekti on toteutettu, silmälasihiojat saaneet koulutuksen ja nyt on aika siirtyä itse hieman syrjempään...teen itseäni tarpeettomaksi. Olen sitoutunut jatkokoulutukseen ym. tehtäviin kahtena päivänä viikossa. Vaikuttaa sitlä että evankeliointihankkeen suunnittelu ja toteutus tulisi olemaan tulevaisuuden tehtäväni Namibiassa. Se lieneekin ainoa tehtävä jonka pystyn terveydentilastani johtuen hoitamaan: 2 välilevyä selästä on kaput ja selkäydinkanava kahdesta kohtaa ahtautunut niin pahasti että jalkahermot ovat vaurioituneet ja siitä aiheutuvat hermosäryt pitävät ukon nöyränä. Näin minulle on käynyt ja hyvä niin. Nyt tiedän taas saaneeni uuden tehtävän. Jatkan edelleen Afrikan Ristin vapaaehtoistyöntekijänä niin kauan kuin Jumala sallii. Rukoilettehan että Hän sallisi kauan! Sydämemme on Namibiassa. Namibian uskovilla on varmasti meille suomalaisille paljon annettavaa. Haluamme toimin siinäkin Jumalan kuriireina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti